Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μια βόλτα στο Μόδι

Ένα από τα πολλά πράγματα που με συναρπάζει στην Πόλη είναι πως παρ'ότι είναι υπερκατοικημένη, προσφέρει παρ'όλα αυτά πολλά σημεία που μπορεί να ευχαριστηθεί κανείς απολαυστικούς περιπάτους. ΄Εναν από αυτούς τον έκανα στην όμορφη γειτονιά του Μοδιού. Φυσικά το Μόδι του σήμερα δεν έχει καμία σχεση με το Μόδι πριν απο 50-60 χρόνια (έπεσαν στα χέρια μου κάτι παλιά καρτ-ποστάλ και τρέλαθηκα από την ομορφιά), μα παρ'όλα αυτά ακόμα και σήμερα το μέρος αυτό διατηρεί έναν γοητευτικό αριστοκρατικό αέρα.
Η θέα από το Μόδι σε κάνει να αγαλιάζεις
Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατάφερα να χαλαρώσω.....ήταν όλα τόσο ήσυχα, τόσο γαλήνια. Κάθησα και απόλαυσα την όμορφη θέα με την θάλασσα λάδι μπροστά μου και τα Πριγκηπονήσια στο βάθος του ορίζοντα.
Με φόντο τα Πριγκηπονήσια
Απο την δεξιά πλευρά φαίνεται και το Fenerbahçe
Φυσικά μετά από έναν τόσο απολαυστικό περίπατο το πιο λογικό στον καθέναν είναι να του ανοίξει η όρεξη! Σαν πάει κανείς λοιπόν στο Μόδι, οφείλει να επισκεφτεί την ταβέρνα του Κώτσου. Ξακουστή ταβέρνα με φημησμένους μεζέδες όπως τα Αρβανίτικα συκωτάκια. Βέβαια εκτός από τις νοστιμιές στο τραπέζι, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος να επισκεφτεί κανείς το μαγαζί. Σαν έμπειρος πλέον εξερευνητής Αγιασμάτων δεν γινόταν να παραλείψω το Μόδι και τον Κώτσο! Στο υπόγειο του μαγαζιού υπάρχει το Άγιασμα της Αγίας Αικατερίνης! Πολύ πριν χτιστεί εκείνο το σημείο, ο θρύλος λέει πως ψαράδες είδαν να αναβλήζει νερό μέσα από έναν βράχο και δίπλα βρήκαν μια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης. Έστησαν λοιπόν εκεί το αφιέρωμά της που φυσικά διατηρήθηκε και μετά το χτίσιμο του μαγαζιού!
Κατεβαίνοντας τα σκαλοπατάκια για το Άγιασμα
Η εικόνα της Αγίας Αικατερίνης
Στο Μόδι λοιπόν μπορεί κανείς να περπατήσει ώρες ατελείωτες, να γευτεί λαχταριστά πιάτα και να συναντήσει τα κρυμμένα μυστικά του! Το καλοκαίρι -που θα ανοίξουν και οι παραλιακές καφετέριες- θα με βρει εκεί σίγουρα!!!
Οι ομορφιές στην Πόλη δεν τελειώνουν ποτέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου